Heerlijk voetbalgevecht tussen Real Madrid en Man City levert geen winnaar op

9 mei 2023 om 22:53
Laatste update: 9 mei 2023 om 22:59

De eerste halve finale van de Champions league tussen Real Madrid en Manchester City is geëindigd in 1-1. Vinícius Júnior en Kevin De Bruyne zorgden met twee heerlijke doelpunten voor veel vermaak in de absolute kraker.

City begon ijzersterk aan de topper en zette Real vanaf de eerste minuut onder druk op eigen helft. De thuisploeg had in de openingsfase geen antwoord op het spel van The Citizens, maar kwam gedurende de eerste helft steeds beter in de wedstrijd. Met Karim Benzema en Vinícius Júnior counterde Real een paar keer gevaarlijk en dat is exact waar de Koninklijke het van moet hebben.

Vlak voor rust betaalde het geduld zich uit voor Real. Eduardo Camavinga stoomde op aan de linkerkant, legde de bal af op Vinícius, die op schitterende wijze de 1-0 binnenschoot. Na rust leken de Madrilenen de overhand te nemen, al moest doelman Thibaut Courtois ook de nodige reddingen verrichten. In de 67e minuut werd de uitblinkende goalie dan toch gepasseerd. Landgenoot Kevin De Bruyne poeierde de bal kiezelhard in het doel en bracht zo de 1-1 op het scorebord.

In de slotfase kwamen beide ploegen niet meer tot hele grote kansen en dus eindigde het heenduel in 1-1. Volgende week zal in het Etihad Stadium de beslissing vallen.