Lionel Messi start volgens Cristophe Galtier bij PSG tegen Ajaccio

Galtier ziet Messi terugkeren na disciplinaire schorsing: 'Hij zal starten morgen'

12 mei 2023 om 14:17

Lionel Messi keert zaterdagmiddag terug in de basis bij Paris Saint-Germain. Dat vertelde trainer Christophe Galtier vrijdagmiddag tijdens de persconferentie. De Argentijnse superster maakte twee weken geleden nog een ongewenst uitstapje naar Saudi-Arabië, en werd daarvoor geschorst door de Franse club.

Messi is toeristisch ambassadeur van de oliestaat en ging voor een zakelijk bezoek erheen. Dat leek aanvankelijk prima te kunnen, omdat PSG een vrije dag had. Die werd na de ontluisterende nederlaag tegen Lorient (1-3) echter ingetrokken door Galtier. Messi trok zich er desondanks niets van aan en vertrok per vliegtuig naar Saudi-Arabië. Hij ontbrak daardoor op de training, waarna het woedende bestuur van PSG maatregelen nam en de aanvaller voor twee weken schorste.

"Ik heb uiteraard met Leo gesproken, toen hij terug was", aldus Galtier. "Ik wilde weten hoe hij erin staat. Ik merkte dat hij erg kalm is. Hij is zeer gemotiveerd om te spelen en vastberaden om een nieuwe prijs te veroveren. Hij zal dan ook starten morgen."

De Parijzenaren spelen om 21.00 uur thuis tegen AC Ajaccio en hebben met nog vier wedstrijden te gaan een voorsprong van zes punten op nummer twee Olympique Marseille. Bij een eventuele zege zet de ploeg dus een grote stap richting de landstitel in de Ligue 1. Ajaccio staat achttiende en is al zo goed als gedegradeerd.