Feyenoord gaat bij een eventueel kampioenschap de Champions League in

'Vraag is of dit Feyenoord bestand is tegen de belasting van de Champions League'

13 mei 2023 om 14:23

Feyenoord is best bereid om volgend seizoen in de Champions League te gaan presteren. Dat stellen Karim El Ahmadi, Jean-Paul van Gastel en Mike Obiku in een uitgebreid interview met De Telegraaf. Volgens de voormalig kampioenen moet de huidige selectie echter wel deels intact blijven en zou het fijn zijn als er een aantal topspelers bij komen.

Wanneer Feyenoord komende zondag thuis van Go Ahead Eagles wint, sleept het de zestiende landstitel uit de clubgeschiedenis in de wacht. Uiteraard zit een ticket voor de groepsfase van de Champions League daaraan verbonden. "Ik denk dat dit Feyenoord verder is dan het elftal van ons dat na de titel in 2017 de Champions League in ging", aldus El Ahmadi. Hij stelt dat de meeste spelers dankzij het bereiken van de finale van de Conference League in het vorige seizoen, veel ervaring hebben opgedaan. "Met Trauner en Hancko heb je buitenlandse spelers die nergens van opkijken. Wij hadden destijds een groep met jongens die vooral in de Eredivisie hadden gespeeld. Ik hoop alleen dat de meeste spelers blijven, dat is wel een voorwaarde."

Van Gastel moet meteen aan het succes van Giovanni van Bronckhorst met Rangers FC denken. Zij deden het fantastisch in de Europa League en bereikten de finale, maar lieten het vervolgens in de competitie na om te presteren. "De vraag is of dit Feyenoord bestand is tegen die belasting", zo stelt hij. "Ook voor Feyenoord wordt het de kunst om op Champions League-niveau én in de competitie te blijven presteren straks. Er komt veel geld binnen, maar je beleidsvorm moet wel zijn dat er waarde op het veld staat."

Obiku vindt ten slotte dat er een paar goede spelers bij moeten. "Feyenoord liet in de twee duels met AS Roma geweldige dingen zien, maar in beide wedstrijden zag je hoe de ploeg in de slotfase niet alles meer kon geven." Volgens de Nigeriaan moet dat in de Champions League anders. "Dat gaat wat makkelijker als je meer spelers van topniveau hebt. We dachten dat we er waren, een paar minuten voor tijd in Rome. Maar AS Roma kon met Dybala en Abraham extra krachten in de strijd gooien en die maakten ook het verschil."