Groningen - Ajax gestaakt

Update: Groningen - Ajax definitief gestaakt na tweede incident in tien minuten

14 mei 2023 om 14:59
Laatste update: 14 mei 2023 om 14:59

Het duel tussen FC Groningen en Ajax is tijdelijk stilgelegd. In de Euroborg werd na zeven minuten een aantal rookpotten op het veld gegooid en rende een supporter op het veld met een beledigend spandoek. 

De twee ploegen zijn inmiddels naar binnen. Groningen degradeerde vorig weekend uit de Eredivisie. De laatste dagen werd al gewaarschuwd dat enkele Groningen-supporters een dergelijke actie zouden uitvoeren. De thuisploeg investeerde in extra maatregelen om dat te voorkomen, maar dat is niet gelukt. 

Sinds de KNVB in maart de regels aanscherpte op het gebied van voorwerpen gooien, zijn bijna twintig wedstrijden stilgelegd. Op 12 mei werden zelfs vier wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie tijdelijk stilgelegd. 

Naast de rookpotten die in Groningen op het veld belandde, rende ook een supporter het veld op met een spandoek. De beveiliging kon de man niet op tijd pakken, waardoor een spandoek met beledigende teksten te lezen viel. 

Update: het duel tussen FC Groningen en Ajax is na tien minuten definitief stilgelegd, zo lijkt het. De twee ploegen gaan voor de tweede keer naar binnen na het opnieuw gooien van rookbommen uit het thuisvak.