'Aanvaller keert niet terug bij PSV, Eindhovenaren willen transferwaarde kweken'

Fabio Silva vertrekt normaal gesproken bij PSV
29 mei 2023 om 17:46
Laatste update: 29 mei 2023 om 18:32

Fabio Silva vertrekt naar alle waarschijnlijkheid bij PSV, bevestigt zijn management tegenover het Eindhovens Dagblad. Dat betekent niet direct dat de Portugees niet meer in Nederland te bewonderen valt, aangezien Ajax werkt van hem maakt.

Silva werd afgelopen winter door PSV op huurbasis genomen van Wolverhampton Wanderers, dat hem in eerste instantie aan RSC Anderlecht had uitgeleend. De Portugees was na een veelbelovend begin ongelukkig in de Belgische hoofdstad waardoor een nieuwe stap naar Eindhoven hem goed uitkwam. De Nederlandse uitleenperiode blijft naar alle waarschijnlijkheid beperkt tot slechts een halfjaar.

Volgens het ED heeft het management van Silva kenbaar gemaakt dat hij normaal gesproken volgend jaar niet meer bij PSV speelt. De Eindhovenaren zouden de spits anders opnieuw moeten huren, maar willen kopen. Gezien de financiële situatie van PSV is het kopen van Silva haast onmogelijk. De Portugese spits maakte ooit voor veertig miljoen de overstap naar Engeland en heeft nog altijd een transferwaarde van dertien miljoen euro.

Het niet opnieuw willen huren van Silva is een teken dat PSV ander beleid wil voeren. Volgens het Brabantse medium willen de Eindhovenaren ‘transferwaarde kweken’. Dat zou wel eens kunnen gebeuren met Ricardo Pepi, waarvan bekend is dat hij op een lijstje staat in de lichtstad.