Van de Looi kritisch: 'Hij zou niet misstaan bij Oranje, maar is verdedigend zwak'

Erwin van de Looi, Jeremie Frimpong, Oranje Frimpong
4 juni 2023 om 10:44

Voor Erwin van de Looi kwam de afmelding van Jeremie Frimpong voor Jong Oranje niet onverwacht. De bondscoach stelt dat de back zichzelf rijp vindt voor het grote Oranje, maar is ook kritisch op de verdediger.

Van de Looi krijgt de vraag of de afmelding van Frimpong voor hem als een verrassing komt. "Voor mij niet helemaal", begint de bondscoach bij Goedemorgen Eredivisie. "Je proeft wel een beetje hoe hij er in staat en wat zijn gedachten zijn. Ook wel bij vorige interlandperiodes. Je proeft tussen de regels door dat hij vindt dat hij bij het Nederlands elftal hoort." Zelf denkt Van de Looi dat Frimpong niet zou misstaan bij het Oranje van Ronald Koeman. "Maar hij zou ook zeker niet misstaan op het EK met Jong Oranje in Georgië."

Van de Looi denkt dat Frimpong beter in een aanvallende rol is dan verdedigend. "Als je spelers selecteert dan probeer je ze in hun kracht te brengen zo dat ze hun sterke punten kunnen laten zien. Ik heb Jeremie vaak gezien en waar hij goed in is, is aanvallen. Hij maakt naam in de Bundesliga omdat hij doelpunten maakt en assists geeft. Dat is allemaal in het aanvallende gedeelte, maar waar hij kwetsbaar in is, is verdedigen."