Wenger ziet emotie bij Guardiola: 'Eerder opluchting dan blijdschap voor hem'

Arsene Wenger, pep Guardiola, Manchester City
11 juni 2023 om 08:11

Arsene Wenger stelt dat Pep Guardiola eerder opgelucht dan oprecht gelukkig was met de Champions League-overwinning. Volgens de Fransman valt er een last van de Spaanse manager af en vraagt hij zich af wat de toekomst gaat brengen.

"Het kan altijd beter", begint Wenger bij BeIn Sport. "Ik denk dat Guardiola zijn mentaliteit van het hoogste niveau is. Morgen staat hij op en gaat hij feest vieren, maar hij zal geïrriteerd zijn om feest te vieren omdat als je naar hem kijkt vandaag is het eerder een opluchting dat hij won. Hij weet dat hij nu behoort tot een andere categorie managers. Het was eerder een opluchting dan een enorme blijdschap."

Wenger kijkt al vast naar de toekomst en vraagt zich af wat Guardiola en City nu te wachten staat. "Ga je zelf een nieuwe uitdaging weer aan of blijf je bij City en maak je gebruik van wat je hebt opgebouwd. Ze zullen wellicht belangrijke spelers verliezen. Dit team is niet oud, maar er zijn buiten Haaland geen jonge spelers. Ze zullen twee à drie speler van de zelfde kwaliteit weer moeten vinden."