Vertrouwen in Bosz als PSV-trainer: 'Tegelijkertijd tellen enkel de punten'

Peter Bosz, PSV, Huub Stevens, trainer PSV
11 juni 2023 om 09:31
Laatste update: 11 juni 2023 om 09:40

Huub Stevens verwacht dat PSV een interessante tijd tegemoet gaat met Peter Bosz aan het roer. De voormalig trainer heeft vertrouwen in de opvolger van Ruud van Nistelrooij, maar ziet wel in dat enkel het resultaat telt in Eindhoven.

Stevens vertelt tegenover het Eindhovens Dagblad dat Bosz de meest ervaren man voor de klus is in zijn ogen. "Ik denk ook echt dat PSV een heel interessant profiel gaat krijgen met hem. Dat gaat de tongen wel los maken. Tegelijkertijd gaat het wel om de punten en daar moet je soms als trainer een modus in kunnen vinden. Je kunt attractief willen spelen, maar als de spelers het niet goed uitvoeren of als het leidt tot te veel puntenverlies moet je ook concessies kunnen doen. Ik denk dat Peter geroutineerd genoeg is om dat in te schatten."

Ondanks dat het een publiek geheim is dat Bosz de nieuwe trainer van PSV wordt, is er nog geen officieel nieuws naar buiten gekomen. Niet gek stelt Stevens over de onderhandelingsduur. "Je moet aan de voorkant de dingen goed met elkaar regelen om later teleurstellingen of onbegrip te voorkomen. Het is belangrijk dat je allerlei scenario's doorspreekt, bijvoorbeeld als spelers onverwacht verkocht worden. Ik heb het zelf ook meegemaakt als trainer en vond het prettig om voor de contractondertekening duidelijke afspraken te maken. Als het goed is weten ze nu wat ze aan elkaar hebben."