Bart Verbruggen, Burnley

'Burnley ziet bod van vijftien miljoen afgewezen worden voor Nederlandse doelman'

11 juni 2023 om 12:10
Laatste update: 11 juni 2023 om 12:26

Bart Verbruggen kan een transfer naar de Premier League maken. Volgens Het Nieuwsblad heeft Burnley een bod van vijftien miljoen euro uitgebracht op de Nederlandse doelman.

Verbruggen staat er goed op bij meerdere ploegen in de Premier League. De doelman ontpopte zich dit seizoen tot één van de beste doelmannen van België en werd zelfs als een keer opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. Burnley probeert snel toe te slaan en de doelman op korte termijn te contracteren. Verbruggen geniet echter ook nadrukkelijke belangstelling van Brighton & Hove Albion waardoor Anderlecht een bod van vijftien miljoen euro heeft afgeslagen. De Belgen zetten in op een bedrag van twintig miljoen om de keeper over te nemen.

Bij Anderlecht gaat men er volgens Het Nieuwsblad van uit dat de prijs van de pas twintigjarige doelman zal stijgen op het moment dat meerdere ploegen zich gaan mengen in de strijd om zijn handtekening. Afgelopen zomer probeerde Burnley ook al Verbruggen over te nemen, maar toen werd al een bod van vijf miljoen afgewezen. De ploeg van Vincent Kompany lijkt dus een veelvoud kwijt te gaan zijn aan de Nederlander.