De Jong stelt dat niemand zit te wachten op de troostfinale van de Nations League

De Jong eerlijk over Nations League-troostfinale: 'Daar zit niemand op te wachten'

13 juni 2023 om 10:22

Frenkie de Jong heeft zijn licht laten schijnen over de bomvolle speelkalender waar veel Oranje-internationals aan onderhevig zijn. De middenvelder van FC Barcelona staat bijvoorbeeld niet te springen om een eventuele troostfinale in de Nations League, mocht er tegen Kroatië worden verloren.

Twee weekenden geleden eindigde het seizoen voor De Jong met FC Barcelona in de Spaanse competitie. Toch speelden de Catalanen nog één wedstrijd, in Japan. Het was een vriendschappelijk duel tegen Vissel Kobe, de club waarvan Andrés Iniesta afscheid nam. "Liever zou ik dat niet doen na een lang seizoen, maar dit soort trips zijn financieel interessant voor de club. Dus dan ga je", begint De Jong in gesprek met Voetbal International.

De komende week staan er nog twee interlands met het Nederlands elftal op het programma voor De Jong. Het is iets waar de Nederlander stiekem wel naar smacht. "Deze zomer heb ik eindelijk weer een paar weken ononderbroken vakantie. We hebben eerst de nasleep van corona gehad, waarin veel wedstrijden op elkaar gepropt werden. Daarna een seizoen met een WK in het midden. Dus is het wel lekker om straks even te ontspannen."

Mocht Oranje verliezen van Kroatië, dan wacht er een troostfinale tegen de verliezer van Spanje en Italië. Het is iets waar De Jong zijn vraagtekens bij zet. "Als je kijkt naar de Nations League, dan is een wedstrijd om de derde plaats niet nodig. Daar zit niemand op te wachten. Maar de halve finale en hopelijk de finale zijn natuurlijk hartstikke leuk", besluit hij.