Wie is Benjamin Tahirovic

Wie is Benjamin Tahirovic, de middenvelder die Ajax komt versterken?

18 juni 2023 om 18:55
Laatste update: 18 juni 2023 om 18:55

Ajax heeft zondag bekendgemaakt dat ze een akkoord hebben bereikt met AS Roma over Benjamin Tahirovic. Wie is deze twintigjarige middenvelder? VoetbalNieuws schetst het beeld van de Bosniër.

Benjamin Tahirovic werd op 3 maart 2003 geboren in het Zweedse Spånga. Als kleine jongen begon Tahirovic met voetballen bij het plaatselijke AIK. In 2017 ging de middenvelder op veertienjarige leeftijd naar FC Djursholm. Drie jaar later werd Vasalunds IF de eerste profclub van de voetballer. Op 14 juni 2020 maakte de middenvelder op zeventienjarige leeftijd zijn professionele debuut.

Tahirovic werd in 2021 opgemerkt in Italië en maakte in februari van dat jaar de overstap naar AS Roma. De Bosniër tekende een vijfjarig contract en mocht een jaar later debuteren voor I Giallorossi: dit gebeurde op 11 november 2022 tegen FC Torino. 

De middenvelder liet een sterke ontwikkeling zien in Rome en werd in maart van dit jaar opgeroepen voor de nationale ploeg van Bosnië en Herzegovina. Inmiddels heeft Tahirovic drie interlands achter zijn naam staan. Onder meer Marseille, Genoa, Sassuolo en Salernitana waren in de race voor de middenvelder, maar Ajax gaat met de middenvelder aan de haal.