Koeman laakt mentaliteit van Oranje

Koeman laakt mentaliteit van Oranje: 'Ik neem het mezelf verschrikkelijk kwalijk'

18 juni 2023 om 17:55
Laatste update: 18 juni 2023 om 17:55

Ronald Koeman is enorm gefrusteerd over de wijze waarop het Nederlands elftal speelde tegen Italië. De bondscoach hamert op de bereidheid en de echte wil om te winnen.

Oranje ging in de Grolsch Veste met 2-3 onderuit tegen de Italianen. "We hebben elkaar laten zitten", steekt Koeman na afloop van wal tegenover de NOS. "De eerste en tweede goal... dat heeft niks met tactiek te maken. Dat heeft met verantwoordelijkheid en bereidheid te maken. Het terugschakelen van voor naar achter. Ik wil niemand individueel de schuld geven, maar je moet gewoon meelopen met je man."

"Je moet terugschakelen. Dit gaat niet om technische kwaliteiten, maar om bereidheid", vervolgt de bondscoach. "Ik neem het mezelf verschrikkelijk kwalijk. Hoe wij de eerste helft hebben gespeeld, daar moet je je voor schamen. De eerste helft was gewoon dramatisch. Als we de principes als: mentaliteit, als team spelen en de absolute wil om te winnen, niet hebben, zijn we gewoon heel matig."

Of Koeman overweegt over te stappen op een nieuw systeem? "Dit ligt niet aan het systeem. Misschien zullen we een keer met drie centrale gaan spelen, maar dit heeft echt niks met het systeem te maken. Ik heb het niet voor elkaar gekregen om de volgende stap te zetten", besluit een zelfkritische Koeman.