Joselu heeft een contract getekend bij Real Madrid

De bevestiging is daar: Real Madrid haalt Joselu terug als opvolger van Benzema

19 juni 2023 om 11:30

Real Madrid heeft een opvolger voor Karim Benzema in huis gehaald. Joselu wordt voor één jaar gehuurd van degradant Espanyol, zo bevestigt De Koninklijke maandag.

De overgang van Joselu betekent voor hem een terugkeer op het oude nest. De 33-jarige aanvaller werd op zijn twintigste al eens opgepikt door Real Madrid, maar tot een grote doorbraak kwam het destijds niet. Via omzwervingen bij TSG Hoffenheim, Eintracht Frankfurt, Hannover 96, Newcastle United, Alavés en meest recent Espanyol wacht hem nu een nieuwe kans bij Real Madrid.

Tot voor kort wist Joselu niet wat het betekende om voor Spanje uit te komen, maar daar kwam één interlandperiode geleden al verandering in. De routinier werd opgeroepen en was meteen twee keer trefzeker. Daar deed hij afgelopen interlandperiode nog een schepje bovenop. De spits maakte de winnende treffer tegen Italië in de halve finale van de Nations League en kwam ook binnen de lijnen tijdens de gewonnen finale tegen Kroatië. Daarin benutte hij ook een strafschop.

Volgens Spaanse media maken de Madrilenen een half miljoen euro over naar Espanyol. Dat bedrag kan nog met 1,5 miljoen euro oplopen wanneer de koopoptie in zijn contract wordt gelicht. Na Jude Bellingham, Fran García en Brahim Diaz is Joselu de vierde aanwinst van het seizoen. Benzema, Marco Asensio, Eden Hazard en Mariano Díaz vertrekken uit de Spaanse hoofdstad.