Xavi Simons kan voor zes miljoen euro worden opgepikt door Paris Saint-Germain

'Hoogte van lagere clausulesom in Simons-contract lekt uit, meer kapers gewekt'

21 juni 2023 om 13:05

Onlangs kwam naar buiten dat de terugkoopclausule van twaalf miljoen euro die Xavi Simons in zijn contract heeft staan bij PSV lager uitvalt en Fabrizio Romano meldt nu de exacte hoogte van het bedrag. Volgens de Italiaanse transferexpert bedraagt de som zes miljoen euro.

Het verhaal van Simons is bekend. De twintigjarige middenvelder kwam afgelopen zomer transfervrij over van Paris Saint-Germain, maar al snel bleek dat er met een terugkoopclausule wel een addertje onder het gras zit. De speler zelf heeft uiteindelijk de beslissing of hij terug wil keren naar Frankrijk, maar PSG is de enige club die de clausule kan lichten. Aanvankelijk werd er van een bedrag van twaalf miljoen euro gesproken, maar Romano weet nu zeker dat de som op zes miljoen euro ligt.

Ook is er een bepaalde periode waarin de clausule van Simons gelicht kan worden. Dat is tussen 1 juli en 31 juli. Dat is gunstig voor PSV, aangezien de voorrondes van de Champions League dan nog niet zijn gespeeld. Van de middenvelder is namelijk bekend dat hij het miljardenbal hoog in het vaandel heeft.

Van Simons is bekend dat hij in de belangstelling staat van Arsenal, maar volgens Romano liggen er meer kapers op de kust. Zo zijn ook Manchester United, Brighton & Hove Albion, Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund en RB Leipzig geïnteresseerd.