'Arsenal drukt komende dagen door voor Timber'

'Arsenal wil Timber-transfer afronden, maar wacht andere prioriteit eerst af'

23 juni 2023 om 07:06

Arsenal wil de komende dagen de transfer van Jurriën Timber afronden, maar wachten eerst een andere overstap af. The Gunners zouden Declan Rice willen vastleggen en daarna zo snel mogelijk de Nederlandse verdediger ophalen.

Timber zou al een persoonlijk akkoord naderen met Arsenal, dat tweede werd in de Premier League. Volgens transferexpert Fabrizio Romano wil de Londense club eerst zeker weten dat Rice overkomt van West Ham United. De middenvelder geldt deze zomer als de absolute prioriteit voor Arsenal om naar de club te brengen. Zodra de Engelsman zijn krabbel onder een contract zet, gaat Arsenal de snelheid opvoeren om Timber over te nemen van Ajax.

Onder meer Manchester United informeerde de afgelopen maanden meermaals naar Timber, maar het lijkt erop dat de verdediger van Ajax voor Arsenal kiest. De Nederlander bezocht onlangs nog de FA Cup-finale tussen Manchester City en Manchester United, maar dat bleek weinig met transferaspiraties te maken te hebben. Timber is onder de indruk van Arsenal en ziet de club als een goede optie om zich verder te ontwikkelen.