FC Barcelona neemt Vitor Roque over Atletico Paranaense

'Braziliaans supertalent tekent snel bij Barcelona, maar is pas in 2024 inzetbaar'

4 juli 2023 om 20:34

FC Barcelona gaat zich waarschijnlijk snel versterken met Vitor Roque. Dat meldt onder meer Fabrizio Romano dinsdag. Het Braziliaanse toptalent komt over van Atletico Paranaense, maar zou pas in 2024 kunnen aansluiten bij de Catalanen.

Het is niet meteen duidelijk waarom Barcelona, dat al een gelangere tijd een oogje heeft op Roque, daartoe besluit. Het zou kunnen dat de 18-jarige aanvaller eerst nog een halfjaar wordt gehuurd aan Paranaense, of dat Barça bezig is met een andere constructie.

Roque staat bekend als een van de allergrootste talenten van Brazilië. Barcelona gaat naar verluidt een bedrag van veertig miljoen euro voor hem betalen. Roque is met zijn 1 meter 72 een relatief kleine spits, maar zou ook op de buitenposities uit de voeten kunnen. Hij zou in eerste instantie de nummer twee achter Robert Lewandowski moeten worden.

Roque speelde in het afgelopen seizoen 29 wedstrijden voor Atletico Paranaense en kwam daarin elf keer tot scoren. Hij heeft zijn debuut voor het Braziliaanse elftal al achter de rug. Op 23 maart viel hij in de 65e minuut van het oefenduel tegen Marokko in voor Rodrygo.