'Dest weet tij te keren bij Barça, langer verblijf oud-Ajacied niet uitgesloten'

'Dest weet tij te keren bij Barça, langer verblijf oud-Ajacied niet uitgesloten'

13 juli 2023 om 08:42

Sergiño Dest keerde deze week na een teleurstellende verhuurperiode aan AC Milan terug bij Barcelona. De Spaanse landskampioen staat open voor een vertrek van de Amerikaans international, maar dat wil niet zeggen dat zijn rol is uitgespeeld bij de Catalanen.

Dest maakte drie jaar geleden de overstap van Ajax naar Barcelona als een groot talent. In zijn debuutseizoen in Camp Nou kwam de Amerikaanse international regelmatig in actie, maar dat veranderde in zijn tweede jaar. Hij werd uitgeleend aan Milan om een oplossing te bieden, maar ook in Italië had Dest het moeilijk. De laatste maanden werd hij zelfs niet geselecteerd door trainer Stefano Piolo.

Na slechts acht wedstrijden in de Serie A is Dest nu terug bij Barcelona, waar hij Xavi wil overtuigen van zijn kwaliteiten. Hij krijgt daadwerkelijk die kans, aangezien de 43-jarige coach blijkbaar wil zien wat Dest in huis heeft. Dit lijkt mede te worden aangewakkerd door vraagtekens rond Jules Koundé en Sergi Roberto. Koundé wil eigenlijk niet als rechtsback spelen, terwijl Roberto door de jaren heen blessuregevoelig is gebleken.

Volgens Mundo Deportivo ziet Xavi in Dest een moderne vleugelverdediger die bijdraagt aan de aanvallende intenties van Barcelona en diepgang brengt. Ondertussen is de scouting op zoek naar een speler met een vergelijkbaar profiel, maar tot nu toe zijn de gevonden kandidaten te duur of vereisen ze ingewikkelde constructies. Voorlopig is het de bedoeling dat Dest volgende week met Barcelona op tournee gaat in de Verenigde Staten.

Daar krijgt Dest zelf de controle. De Spaanse krant ziet twee opties voor de verdediger: zijn plaats verdienen in het team van Xavi of de aandacht trekken van andere clubs. Het contract van Dest bij Barcelona loopt nog tot de zomer van 2025.