Update: 'Onana is persoonlijk rond met United, laatste plooien gladgestreken'

'Onana's komst naar Manchester United bijna zeker: transfer zo goed als rond'
16 juli 2023 om 19:06
Laatste update: 16 juli 2023 om 19:06

Manchester United staat op het punt Andre Onana over te nemen van Inter Milan. Volgen The Athletic zijn de persoonlijke voorwaarden bijna rond. Met de aanstaande overeenkomst wordt Onana na een seizoen bij Inter weer herenigd met zijn vroegere coach Erik ten Hag.

Als de medische keuring op tijd plaatsvindt, vliegt Onana aanstaande woensdag al mee naar New York. Daar wacht een pre-season tour met de rest van Ten Hag's selectie. Is de keuring niet op tijd, dan sluit hij later aan. 

United heeft een bod van 43 miljoen euro, plus vijf miljoen aan bonussen, uitgebracht. Hoewel Inter oorspronkelijk zestig miljoen vroeg, lijken ze bereid akkoord te gaan met een bedrag rond de vijftig miljoen. Over de definitieve transferkosten zal snel meer naar buiten komen.

Eerder leek een deal tussen United en Inter niet van de grond te komen. De ploeg van Ten Hag oriënteerde zich breder en toonde in de zoektocht ook in interesse in Justin Bijlow. Een overgang van Bijlow naar United lijkt met de komst van Onana steeds kleiner te worden.

Update: het Algemeen Dagblad schrijft dat André Onana een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Manchester United. De Haarlemse zaakwaarnemer Yalcin Sarica was zaterdag en zondag aanwezig in Engeland om de laatste details rond te krijgen voor de Kameroener.