Xavi Simons is blij dat hij in de Champions League gaat spelen

Simons: 'Kom bij een club waarvoor het normaal is om Champions League te spelen'

19 juli 2023 om 17:18

Xavi Simons is blij dat hij Champions League-voetbal kan gaan spelen met RB Leipzig, zo laat hij weten in gesprek met de clubkanalen. De Oranje-international kijkt er naar uit om in een topcompetitie als de Bundesliga aan de slag te gaan.

Het verhaal van Simons is bekend. De aanvallend ingestelde speler wordt door Paris Saint-Germain teruggekocht van PSV, maar gelijk doorverhuurd aan Leipzig. Volgens de speler zelf is het een juiste stap.

"De Bundesliga is één van de beste competities in Europa en RB Leipzig is één van de beste clubs in de Bundesliga", begint Simons op de website. "Leipzig is de juiste stap voor mij omdat RBL laat zien dat het spelers op constante basis ontwikkelt en er ook succesvol mee kan zijn."

"Ik kom nu bij een club waarvoor het normaal is dat ze in de Champions League spelen", vervolgt Xavi, die daar bij PSV geen zekerheid op had. "Het elftal is een perfecte mix van jonge en ervaren spelers en de club is hongerig voor succes. Ik was gelijk overtuigd van de wijze waarop Leipzig speelt en ik geloof dat mijn kwaliteiten er goed uit kunnen komen", besluit hij.