Wie is Serhou Guirassy, de mogelijk nieuwe concurrent voor Brobbey bij Ajax?

Wie is Serhou Guirassy, ex-Ajax-target en nieuwe spits van Borussia Dortmund?

18 juli om 15:35
Laatste update: 18 juli om 15:35

Serhou Guirassy is de nieuwe spits van Borussia Dortmund. De 28-jarige aanvaller moest vorig jaar nog in Amsterdam de concurrentiestrijd aangaan met Brian Brobbey, maar die deal ging niet door. Nu heeft de doelpuntenmachine een toptransfer binnen Duitsland gemaakt. VoetbalNieuws stelt het transfertarget aan je voor!

Guirassy werd op 12 maart 1996 geboren in Arles, Frankrijk. De Fransman met roots in Guinee viel al snel op met zijn voetbaltalent. Bij de Franse club Stade Laval brak Guirassy door in het betaald voetbal. Op het tweede niveau van Frankrijk was hij twee jaar actief, tot in 2015 LOSC Lille voor hem aanklopte. Na twee seizoenen Lille verkaste Guirassy op twintigjarige leeftijd naar het Duitse 1.FC Köln, dat een kleine vier miljoen euro voor hem over had.

Vechten tegen degradatie en Champions League-voetbal

De Duitse club verhuurde Guirassy in 2018 aan Amiens SC in zijn thuisland Frankrijk. De aanvaller hield de Fransen eigenhandig in de Ligue 1 door in de laatste wedstrijd de winnende en beslissende goal voor zijn rekening te nemen. Amiens nam Guirassy vervolgens definitief over voor zes miljoen euro. Het seizoen erop degradeerde de Franse club wel uit de Ligue 1 en dus was er geld nodig. De club verkocht Guirassy voor vijftien miljoen euro aan Stade Rennes, waar de aanvaller Champions League-voetbal zou gaan spelen.

Serieuze interesse van Ajax

Na een jaar bij Stade Rennes transfereerde Guirassy naar het VfB Stuttgart, waar destijds ook Sven Mislintat werkzaam was. De Guinees maakte in twee seizoenen indruk bij de Duitse club en stond vorig jaar in de belangstelling van onder meer Ajax. Guirassy moest in de hoofdstad gaan concurreren met Brian Brobbey en het vertrek van Lorenzo Lucca en Dusan Tadic opvangen. Uiteindelijk kwam het niet tot een deal.

Transfer naar Borussia Dortmund

Guirassy bleef uiteindelijk bij Stuttgart en beleefde een topseizoen. Hij scoorde 28 keer in hetzelfde aantal competitieduels en had daarmee een groot aandeel in het behalen van Champions League-voetbal. Naar verluidt is hij voor 'slechts' 17,5 miljoen euro vanwege een transferclausule. Dortmund heeft toegeslagen en de spits naar het Signal Iduna Park gehaald.