'AZ meldt zich bij Manchester City en brengt bod uit op talentvolle buitenspeler'

AZ heeft een bod gedaan op Adedire Mebude van Manchester City
24 juli 2023 om 17:44
Laatste update: 25 juli 2023 om 00:05

AZ is concreet voor Manchester City-talent Adedire Mebude, meldt Fabrizio Romano. Volgens de Italiaanse transferxpert hebben de Alkmaarders zelfs al een bod uitgebracht op de buitenspeler.

AZ ziet in Mebude een interessante speler voor de toekomst. De Alkmaarders hebben dan ook al op de 19-jarige buitenspeler geboden, maar hoe hoog dit bod is geweest is niet bekend. Wat wel zeker is, is dat AZ de nodige concurrentie krijgt. Ook het Belgische Westerlo wil met het Schotse talent aan de haal.

Mebude is een rechtspoot die graag vanaf de rechterkant komt. De aanvaller werd in de zomer van 2020 opgepikt bij het Schotse Rangers en speelde zijn wedstrijden voornamelijk in de O21 van Manchester City. Daar wist hij afgelopen seizoen met elf goals en dertien assists in 34 wedstrijden flink wat indruk te maken.

Mocht Mebude voor AZ tekenen, dan heeft Pascal Jansen er weer een optie op de flanken bij. Afgelopen seizoen speelden de Alkmaarders voornamelijk met Jens Odgaard aan de rechterflank. Ook Ernest Poku kan uit de voeten op deze positie. De Youth League-revelatie maakt indruk tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen.