Manchester City dient een nieuw bod in bij RB Leipzig voor Josko Gvardiol

'City dient nieuw bod in voor Gvardiol, Kroaat kan duurste verdediger ooit worden'

26 juli 2023 om 12:59

Manchester City heeft nog steeds goede hoop om zich binnenkort te gaan versterken met Josko Gvardiol. De Champions League-winnaar heeft een nieuw bod van maar liefst negentig miljoen euro plus bonussen ingediend voor de Kroatische centrumverdediger. Of zijn huidige werkgever RB Leipzig akkoord gaat, is nog niet bekend.

Dat meldt het Duitse tabloid BILD woensdagmiddag. Leipzig wil naar verluidt minimaal 100 miljoen euro ontvangen voor hun 21-jarige groeibriljant, en dus lopen de onderhandelingen vooralsnog vrij stroef. Desondanks probeert City het nu met een aanbod dat dichter bij het door Leipzig gewenste bedrag ligt. Eerdere biedingen werden namelijk regelrecht naar de prullenbak verwezen door Die Roten Bullen.

Max Eberl, de technisch directeur van Leipzig, sprak daar onlangs nog over. "Het klopt dat Manchester City heeft geboden op Josko en dat ze hem graag willen hebben", zo liet hij weten. "Ook Josko zegt dat hij zich dat goed kan voorstellen. Maar we liggen nog zeer ver uit elkaar. Maar, we zijn ook geen partij die alles blokkeert. Maar we hebben onze eisen en we willen dat die worden gerespecteerd."

Wanneer de transfer daadwerkelijk doorgang vindt, dan wordt Gvardiol de duurste verdediger aller tijden. Momenteel staat die titel nog op naam van Harry Maguire, die in 2019 voor 87 miljoen euro de overstap maakte van Leicester City naar Manchester United.

Gvardiol werd in de zomer van 2021 voor 18,8 miljoen euro door Leipzig overgenomen van Dinamo Zagreb. Voor de Bundesliga-club speelde hij tot dusver 87 officiële wedstrijden, waarin hij vijfmaal scoorde. Ook in het Kroatische nationale elftal is hij ondertussen niet meer weg te denken.