'Gerucht rondom Van de Beek: United-middenvelder hoopt op terugkeer naar Ajax'

Donny van de Beek zou volgens geruchten willen terugkeren naar Ajax
26 juli 2023 om 13:17

Een opvallend transfergerucht rondom Donny van de Beek. De middenvelder van Manchester United zou zijn zinnen hebben gezet op een terugkeer naar Ajax, zo meldt onder meer het Twitter-account Manchester United Forever. De Nederlander heeft meerdere opties, maar zou maar wat graag weer in de Johan Cruijff Arena willen spelen.

De naam van Ajax zong tot dusver nog niet rond als het om Van de Beek ging. De 26-jarige spelmaker genoot daarentegen wel al interesse van Internazionale en AS Roma. Manchester United is bereid om hem te laten gaan, maar dan wel definitief. Beide Italiaanse clubs zouden hem liever willen huren. Naar verluidt willen The Red Devils ongeveer 23 miljoen euro voor hem ontvangen.

Het huwelijk tussen Manchester United en Van de Beek is vooralsnog geen gelukkige gebleken. De geboren Nijkerkervener speelt sinds 2020 voor de Premier League-ploeg, maar moest vrijwel altijd genoegen nemen met een reserverol. United betaalde destijds 39 miljoen euro voor hem.

Afgelopen week maakte Van de Beek nog wel een doelpunt in de oefenwedstrijd tegen Olympique Lyon. Dat zorgde bij hem voor zichtbare emoties.