Dit land organiseert het EK 2024

Waar wordt het Europees kampioenschap van 2024 georganiseerd?

28 juli 2023 om 12:02
Laatste update: 28 juli 2023 om 12:06

In de zomer van 2024 staat er een nieuw Europees kampioenschap op het programma. De beste Europese landen nemen het dan in een onderling toernooi tegen elkaar op. Welk land organiseert het EK 2024 eigenlijk? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit!

Op 27 september 2018 wees de UEFA de zeventiende editie van het vierjaarlijkse voetbaltoernooi toe aan Duitsland. Onze oosterburen zullen in de zomer van 2024 alles in goede banen proberen te leiden, zodat de voetbalsupporters kunnen genieten van het EK. De openingswedstrijd wordt op 14 juni afgewerkt. Precies een maand later staat de finale van het EK 2024 op de planning.

In totaal zijn er tien verschillende speelsteden: Berlijn, München, Düsseldorf, Stuttgart, Keulen, Hamburg, Leipzig, Dortmund, Gelsenkirchen en Frankfurt. Deze Duitse steden zijn een maand lang het toneel van het Europees kampioenschap. De bijbehorende stadions zijn ook al bekend. Zo worden de wedstrijden afgewerkt in het Olympiastadion, de Allianz Arena, de Merkur Spiel-Arena, de Mercedes-Benz Arena, het RheinEnergieStadion, het Volksparkstadion, de Red Bull Arena Leipzig, het Signal Iduna Park, de Veltins Arena en het Deutsche Bank Park.