Godts zet grote stappen bij Ajax: 'Had het gehoopt, maar niet verwacht'

Godts zet grote stappen bij Ajax: 'Had het gehoopt, maar niet verwacht'

29 juli 2023 om 08:40

Mika Godts gaat als een speer bij Ajax. De buitenspeler zit eigenlijk bij de selectie van Jong Ajax, maar is zaterdag wederom opgenomen in de wedstrijdselectie van de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Godts speelde in de voorbereiding al de nodige oefenduels en lijkt zich ook op te mogen maken voor een oefenwedstrijd tegen FC Augsburg. De jonge Belg is blij met de ontwikkeling die hij doormaakt in de hoofdstad. "Het gaat goed en ik heb het erg naar mijn zin, heel erg zelfs. Ik voel me goed in de groep en op het veld. Vorig seizoen is het al snel met me gegaan en dat ik nu mee mocht op kamp is ook positief", stelt Godts tegenover Voetbal International.

De vleugelspeler moest de afgelopen weken ook als rechtsbuiten door het leven. Dat was soms even wennen. "Ik probeer naar mijn kwaliteiten te spelen. Op rechts moet ik het dan hebben van mijn snelheid en het brengen van diepte. Op links voelt het natuurlijker, want dan kan ik met mijn rechterbeen naar binnen komen en acties maken."

Ajax heeft met Godts een opkomend talent in huis. De tiener is blij dat hij de stap naar Nederland heeft gezet. "Ajax is de grootste club van Nederland, is aansprekend in Europa. Toen Ajax afgelopen winter voor me kwam was voor mij wel duidelijk dat ik het wilde doen. En tot nu toe gaat het hartstikke goed."