'Bayern bereid om transferrecord te breken voor welwillende Kane'

Bayern München is bereid om haar transferrecord te breken voor Harry Kane
31 juli 2023 om 14:25

Bayern München is bereid om haar transferrecord te verbreken voor Harry Kane. De Duitsers hebben naar verluidt 80 miljoen euro over voor de spits, die de opvolger moet worden van de vorig jaar vertrokken Robert Lewandowski. Dat meldt Sky Sports maandagmiddag.

Bayern haalde tot op de dag van vandaag nog geen échte vervanger voor de Poolse superster in huis, die naar FC Barcelona vertrok. Met de mogelijke komst van Kane heeft FC Hollywood daarom eindelijk weer een topspeler die geboren is om goals te maken. Vorig seizoen werd de spitspositie veelal ingevuld door Eric Maxim Choupo-Moting, Thomas Müller of Serge Gnabry.

Kane staat zelf zeer welwillend tegenover een overstap. De Engelsman speelt al sinds 2009 voor Tottenham Hotspur en zou al een persoonlijk akkoord met Bayern hebben bereikt. Mocht een transfer naar de Bundesliga niet doorgaan, dan hoopt Paris Saint-Germain de deal nog te kapen.

Kane speelde tot dusver 435 officiële wedstrijden voor The Spurs, waar hij met 280 goals het ene na het andere record brak. Ook in het Engels elftal is hij al jaren op schot. Zijn 58 doelpunten maken hem de all-time topcorer van The Three Lions.