'West Ham wil vacature op linksback invullen en denkt aan Feyenoorder Hartman'

West Ham United denkt aan linksback Quilindschy Hartman van Feyenoord
31 juli 2023 om 17:18
Laatste update: 31 juli 2023 om 17:20

West Ham United heeft haar oog laten vallen op Quilindschy Hartman. Dat meldt het Engelse tabloid The Daily Mail. De Premier League-club zou behalve de Feyenoorder ook andere kandidaten hebben om de vacature op linksback in te vullen.

Hartman speelt nog maar een jaartje in het eerste van Feyenoord, maar maakt een stormachtige ontwikkeling door. Aan het begin van het vorige kampioensseizoen kreeg hij van trainer Arne Slot de kans om zich te laten zien op linksachter. Iets wat de 21-jarige met beide handen aangreep en ook niet meer liet glippen. Het leverde hem onder meer een plek in meerdere voorselecties van het Nederlands elftal op. Ondertussen lijkt hij dus interesse van de Conference League-winnaar te hebben gewekt.

Naast Hartman zou West Ham ook Cameron Pring van Bristol City, landgenoot Ian Maatsen van Chelsea en Adrien Truffert van Stade Rennes in de gaten houden. De verwachting is groot dat The Hammers zich snel gaan melden voor laatstgenoemde Fransman.

Een eventuele transfer van Hartman lijkt dan ook niet de eerste optie te zijn, al moet Feyenoord wel serieus rekening houden met eventuele veranderingen op de markt. Naar verluidt zou de jeugdexponent van de Rotterdammers een prijskaartje van tien miljoen euro met zich meedragen. In het afgelopen seizoen speelde hij maar liefst 33 wedstrijden.