'Medic nog voor het weekend medisch gekeurd bij Ajax, Van Hecke geen optie meer'

'Medic nog voor het weekend medisch gekeurd bij Ajax, Van Hecke geen optie meer'
4 augustus 2023 om 09:20
Laatste update: 4 augustus 2023 om 10:58

Ajax hoopt Jakov Medic voor het weekend medisch te keuren. De Kroatische verdediger moet overkomen van Sankt Pauli. Jean-Paul van Hecke was ook in beeld in Amsterdam. 

Dat meldt De Telegraaf. Josip Sutalo geldt nog altijd als de absolute topkanditaat bij de Amsterdammers om Jurriën Timber op te volgen, maar de komst van de verdediger van Dinamo Zagreb laat nog op zich wachten. Diens landgenoot Medic lijkt wél binnenkort gepresenteerd te worden bij Ajax. Volgens de ochtendkrant hopen de Amsterdammers de verdediger nog voor het weekend medisch te keuren. Als alle seinen op groen staan dan komt de Kroaat voor twee miljoen euro over van FC St. Pauli en tekent hij een contract voor tot medio 2027 in de Johan Cruijff Arena. 

Trainer Maurice Steijn heeft de wens om meer Nederlanders toe te voegen aan de selectie. Die is wederom niet gehonoreerd door directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Jean-Paul van Hecke was namelijk ook in beeld bij de Amsterdammers, maar het prijskaartje gaf de doorslag. De verdediger van Brighton & Hove Albion moet vijftien miljoen euro kosten. Dat vond Mislintat voor een stand-in te veel geld.