Ajax neemt Kroatische verdediger Jakov Medic over van FC St. Pauli

Ajax rondt volgende transfer af: verdediger Medic komt over van St. Pauli

6 augustus 2023 om 09:35
Laatste update: 6 augustus 2023 om 09:35

Ajax heeft de transfer van Jakov Medic wereldkundig gemaakt. De Kroatische centrumverdediger komt naar verluidt voor twee miljoen euro over van FC St. Pauli en tekent een contract tot medio 2028 in Amsterdam.

De komst van de 24-jarige Medic geldt naar alle waarschijnlijkheid vooral als verbreding van de selectie. Ajax hoopt zich in de komende transferperiode namelijk nog te versterken met Josip Sutalo, ook een Kroaat en de beoogde opvolger van de naar Arsenal vertrokken Jurriën Timber.

Trainer Maurice Steijn wilde desondanks meer Nederlanders aan de selectie toevoegen. Die wens is wederom niet gehonoreerd door technisch directeur Sven Mislintat. Jean-Paul van Hecke van Brighton & Hove Albion stond ook op het verlanglijstje, maar met zijn prijskaartje van vijf miljoen euro wilde de Duitse beleidsmaker niet in zee gaan.

Medic speelde al enige tijd in Duitsland. In de zomer van 2021 werd hij voor vier ton door St. Pauli opgehaald bij Wehen Wiesbaden. Sindsdien speelde de mandekker 65 officiële wedstrijden voor de ploeg uit Hamburg, waarin hij acht keer wist te scoren.