PSV verslaat Feyenoord en wint de Johan Cruijff Schaal

PSV verslaat Feyenoord en wint de Johan Cruijff Schaal: Lang direct matchwinner

4 augustus 2023 om 21:55

PSV heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. Door een goal van debutant Noa Lang winnen de Eindhovenaren met 0-1 van landskampioen Feyenoord en leggen zo beslag op de Johan Cruijff Schaal.

PSV en Feyenoord begonnen met hun sterkste opstellingen aan het duel. Al snel werd het eerste gevaar gesticht door de thuisploeg. Igor Paixão dacht na een strakke voorzet de 1-0 binnen te glijden, maar stuitte op Walter Benítez. Enkele minuten later was Noa Lang aan de andere kant gevaarlijk. De nieuwe PSV-aankoop dribbelde zijn man voorbij en haalde van afstand uit. Justin Bijlow kon de poging tot corner verwerken en dus bleef het 0-0.

Op slag van rust had diezelfde Lang de grootste kans van het eerste bedrijf. De ex-Ajacied, die de hele wedstrijd werd uitgefloten, kapte Mats Wieffer uit en schoot van binnen het strafschopgebied hoog over. In de tweede helft leken zowel Paixão als Isaac Babadi het net te vinden, maar beide doelpunten werden afgekeurd wegens buitenspel.

Tien minuten voor tijd viel de goal dan toch. Ismael Saibari ontsnapte aan de Feyenoord-defensie, legde de bal breed op Lang, die simpel kon binnenwerken: 0-1. In het restant van de wedstrijd kwam Feyenoord niet meer tot grote kansen en dus legt PSV beslag op de Johan Cruijff Schaal.