Valentijn Driessen over Josip Sutalo en Luka Ivanusec naar Ajax en Feyenoord

Driessen over Ajax- en Feyenoord-transfers: 'Vind ik wel een opmerkelijk verhaal'

7 augustus 2023 om 19:46

Valentijn Driessen noemt het opmerkelijk dat Dinamo Zagreb Luka Ivanusec naar alle waarschijnlijkheid snel naar Feyenoord laat vertrekken, maar de onderhandelingen met Ajax over Josip Sutalo nog altijd niet afrondt. De Kroaten willen de één namelijk behouden tot de voorrondes van de Champions League zijn afgelopen, maar de ander niet.

De journalist van De Telegraaf zet daar zijn vraagtekens bij. "Dat over Sutalo, vind ik wel een opmerkelijk verhaal. Ik begreep van Maurice Steijn dat zijn komst eventueel 31 augustus kan worden, als Dinamo Zagreb zich dan misschien plaatst voor de Champions League", aldus Driessen in de Kick-Off podcast. "Dat kan ik wel begrijpen, maar Ivanusec, die van Feyenoord, die zou al komen na de eerstvolgende ronde. Het is opmerkelijk dat de een wel weg mag en de ander niet."

Hij stelt vervolgens dat Ajax moet uitkijken dat het niet zo laat in de transferwindow nog achter het net vist, ondanks dat Jakov Medic van St. Pauli wel al voor de defensieve posities is binnen gehaald. "Daar is op het laatste moment tegen een aantal mensen binnen de club gezegd: bekijk de beelden van deze speler. Dat is niet een heel langdurig scoutingstraject geweest, in tegenstelling tot Sutalo."

Ajax begint de Eredivisie komende zaterdag om 20.00 uur met het thuisduel tegen Heracles Almelo.