Feyenoord zou Hartman wel eens als nieuwe Geertruida kunnen hebben

Feyenoord zoekt Geertruida-vervanger op back: 'Kan je ook aan andere kant creëren'

9 augustus 2023 om 13:36

De kans is zeer groot dat Lutsharel Geertuida bij Feyenoord gaat vertrekken en daardoor zouden de Rotterdammers erbij gebaat zijn om een vervanger te halen die op hem lijkt. Dat zou je denken, want in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur wordt een andere opvallende suggestie gewekt.

De namen die momenteel in verband worden gebracht met Feyenoord zijn die van Joshua Brenet en Bart Nieuwkoop. Met laatstgenoemde naam zouden de Rotterdammers zelfs volgens Voetbal International al ver zijn. Dat is een speler die qua spelopvatting niet echt op Geertruida lijkt, maar dat is niet persé noodzakelijk.

"Ik denk dat Feyenoord zich niet blind hoeft te staren op een back die het middenveld in kan komen, gezien de ontwikkeling van Hartman", begint Kaj Ramsteijn in de podcast. "Wat je vorig seizoen aan de ene kant had zou je nu misschien aan de andere kant kunnen gaan creëren. Dat betekent dat Hartman wat meer als middenvelder kan gaan spelen en dat je aan de andere kant een back hebt die wat meer kan blijven."

Naast Nieuwkoop gaat Feyenoord naar verluidt voor nog een vervanger van Geertruida. De Braziliaanse Nino staat hoog op het verlanglijstje van de Rotterdammers, meldde 1908 onlangs.