'Goed nieuws voor Feyenoord: Ueda speelgerechtigd voor seizoenopening'

Ayase Ueda is speelgerechtigd voor het duel tussen Feyenoord en Fortuna Sittard
11 augustus 2023 om 10:45

Ayase Ueda kan aanstaande zondag al zijn eerste opwachting gaan maken voor Feyenoord. De Japanse spits is speelgerechtigd voor het thuisduel met Fortuna Sittard, waardoor Arne Slot hem bij de selectie kan nemen. Dat meldt 1908.nl vrijdagochtend.

Feyenoord gaat er naar verluidt vrijdag voor zorgen dat Ueda's vergunning wordt opgehaald bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Eerder deze week trainde hij al mee met de Rotterdammers, waardoor het er naar uit zag dat dat snel voor elkaar zou komen.

Feyenoord nam de 24-jarige spits vorige week voor negen miljoen euro over van Cercle Brugge, waarmee hij de duurste inkomende speler ooit is voor de club. Hij moet in de punt van de aanval de concurrentiestrijd aangaan met Santiago Giménez en is de beoogde opvolger van de Mexicaan, mocht die op den duur een toptransfer gaan maken. Overigens is Giménez in de eerste twee poulewedstrijden van de Champions League geschorst, waardoor Ueda meteen zijn kunsten kan laten zien op het allerhoogste podium.

Het duel met Fortuna geldt voor beide ploegen als de opening van het nieuwe Eredivisieseizoen. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt in De Kuip.