Feyenoord speelt gelijk tegen Fortuna Sittard

Rode kaart Nieuwkoop komt Feyenoord duur te staan: Fortuna pakt punt in De Kuip

13 augustus 2023 om 16:28

Feyenoord kent een valse start van het nieuwe Eredivisie-seizoen. De Rotterdammers kwamen in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Bart Nieuwkoop was de schlemiel met een directe rode kaart bij zijn rentree in De Kuip.

Nieuwkoop kreeg direct de voorkeur boven Marcus Pedersen en liet zich in de openingsfase direct gelden. Met twee goede voorzetten zorgde de rechtsback voor gevaar, maar na 25 minuten zat zijn rentree er al op. De nieuwe aanwinst ging veel te hard door op Iñígo Córdoba en kreeg na ingrijpen van de VAR een directe rode kaart. Feyenoord moest dus al vroeg verder met een man minder en dus greep Slot in.

Ramiz Zerrouki werd naar de kant gehaald voor nieuweling Thomas Beelen. Fortuna kwam vooral in de tweede helft tot een aantal mogelijkheden, maar echt profiteren van de rode kaart deed de ploeg van Danny Buijs niet. Een kwartier voor tijd leek Feyenoord dan toch te ontsnappen. Santiago Gimenez werd naar de grond gewerkt en dus ging de bal op de stip. De VAR greep echter in en oordeelde dat de overtreding buiten het zestienmetergebied begaan werd.

In de slotfase mocht Ayase Ueda nog zijn debuut maken voor Feyenoord, maar van doelpunten kwam het niet meer in De Kuip. Het duel eindigde in 0-0 en dus begint het nieuwe seizoen teleurstellend voor de regerend landskampioen. Volgende week wacht de stadsderby tegen Sparta Rotterdam.