'PSG en Al-Hilal bereiken akkoord: ook Neymar vervolgt carrière in Saudi-Arabië'

'PSG en Al-Hilal bereiken akkoord: ook Neymar vervolgt carrière in Saudi-Arabië'
13 augustus 2023 om 20:57
Laatste update: 13 augustus 2023 om 21:06

Ook Neymar gaat zijn carrière vervolgen in Saudi-Arabië. Volgens diverse media heeft Paris Saint-Germain, de huidige werkgever van de Braziliaan, een akkoord bereikt met Al-Hilal. Eerder op de zondag werd ook al bekend dat er een persoonlijke overeenkomst ligt.

Fabrizio Romano weet te melden dat Al-Hilal hoopt dat de transfer binnen 24 uur wordt afgerond. Neymar gaat naar verluidt voor twee seizoenen tekenen in Riyad, de hoofdstad van de oliestaat. Zijn salaris zal om en nabij de 160 miljoen euro bedragen, verdeeld over die periode. Bovendien is er een optie voor nog een jaar.

PSG ontvangt negentig miljoen exclusief bonussen. De sterspeler had immers nog een contract tot medio 2025 in Parijs. Hij leek in eerste instantie terug te keren bij FC Barcelona, maar trainer Xavi had nogal zijn twijfels. Zo zou zijn oud-teamgenoot vrezen voor een 'ingewikkelde integratie' in de kleedkamer. Bij Al-Hilal komt Neymar samen te spelen met onder meer Kalidou Koulibaly, Ruben Néves, Sergej Milinkovic-Savic en Malcom.

Neymar speelt sinds 2017 bij PSG, dat destijds 222 miljoen euro voor hem betaalde aan Barcelona. Daarmee is hij de duurst verkochte speler aller tijden. In 173 officiële wedstrijden scoorde hij 118 keer en gaf hij 77 assists. Vijf landskampioenschappen en drie Franse bekers werden er in die periode toegevoegd aan zijn prijzenkast.