Advocaat ziet Sneijder als tecnisch directeur

'Wat Mislinat doet bij Ajax kan Sneijder misschien nog wel beter'

14 augustus 2023 om 20:33
Laatste update: 14 augustus 2023 om 20:45

Dick Advocaat begrijpt niet waarom Wesley Sneijder het trainersvak in wilt. Volgens de Kleine Generaal zou een functie als technisch directeur veel beter passen bij de recordinternational van het Nederlands elftal.

Sneijder heeft meerdere gesprekken met Ajax-trainer Maurice Steijn achter de rug en zou graag een rol krijgen in de technische staf van de Amsterdamse club. "Ik kan me niet voorstellen dat hij assistent wordt", reageert Advocaat in het programma Veronica Offside. "Ik zie hem meer als technisch directeur. Wat Mislintat kan, kan Sneijder misschien nog wel beter. Wesley heeft een enorme uitstraling en connecties."

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Sneijder daadwerkelijk aan de slag gaat bij Ajax. De gesprekken tussen Sneijder en de Amsterdammers zijn on-hold gezet, al ziet Steijn een samenwerking zeker nog zitten. "Misschien dat mijn woorden van 'on hold' zijn misschien verkeerd gebruikt en voor mij staat de deur nog altijd open, binnen Ajax", liet de Haagse oefenmeester eerder optekenen.