Hakim Ziyech lijkt Chelsea te gaan verruilen voor Galatasaray

'Ziyech eindelijk verlost van Chelsea: oud-Ajacied onderweg naar Turkije'

16 augustus 2023 om 10:27
Laatste update: 16 augustus 2023 om 23:59

Hakim Ziyech lijkt zijn carrière te gaan vervolgen in Turkije. Volgens The Guardian is de oud-Ajacied hard op weg naar Galatasaray en laat zijn medische keuring niet lang meer op zich wachten. Zodoende wordt de Marokkaans international eindelijk verlost van zijn uitzichtloze periode bij Chelsea.

Het zag er aan het begin van het seizoen al duidelijk naar uit dat Ziyech niet meer in de plannen van Chelsea-trainer Mauricio Pochettino ging voorkomen. De spelmaker had nog een contract tot medio 2025 in Londen, maar kreeg geen rugnummer toebedeeld en stond zodoende vrij om een transfer te maken. Die lijkt er nu dus ook daadwerkelijk van te gaan komen.

Het is onduidelijk of Chelsea al een akkoord heeft bereikt met Gala en hoe hoog de transfersom zal zijn. Zeker is in ieder geval dat Ziyech snel zijn keuring in Istanbul ondergaat.

Ziyech speelde sinds 2020 voor The Blues, die destijds 40 miljoen euro voor hem betaalden aan Ajax. Hij kwam er in totaal 107 keer in actie, scoorde daarin veertien keer en gaf ook dertien assists. De eindzege in de Champions League van 2020/2021 was zijn absolute hoogtepunt.