Dit zijn de praatprogramma's die dit voetbalseizoen op televisie te zien zijn

Welke voetbalprogramma's zijn er op tv?
26 augustus om 21:55
Laatste update: 26 augustus om 21:55

Voor de meeste voetbalsupporters blijft het niet bij enkel de wedstrijd van je favoriete ploeg, maar worden er wekelijks meerdere zenders afgegaan voor de beste topaffiches. Voor de echte fanatiekeling zijn er nog genoeg programma's op de buis in het teken van voetbal en Voetbalnieuws zet deze uitzendingen voor je op een rij.

SBS 6

Op SBS 6 is het kijkcijferkanon Vandaag Inside te volgen. Wilfred Genee bespreekt met René van der Gijp en Johan Derksen de laatste actualiteiten en wedstrijden in de voetballerij. Het gouden trio is nog altijd intact en ondanks dat het nu een echte talkshow is geworden, gaat het nog steeds vaak over het voetbal. Vandaag Inside is elke werkdag om 21.35 uur te zien.

Ziggo

Op maandagavond is het iedere week raak op Ziggo. Wytse van der Goot bespreekt in Rondo het voetbalweekend met vaste tafelgasten waaronder Marco van Basten, Ruud Gullit en Youri Mulder. De show is meer gericht op de sport zelf, maar plezier is gegarandeerd tussen 20.30 uur en 21.300 uur. Op vrijdagavond heeft Bas van Veenendaal de eer om met onder andere Gullit om 21.30 uur het Ziggo Sport Voetbalcafé te presenteren en in een 'voetbalkantine-sfeer' het voetbal door te nemen en voor te beschouwen op het weekend.

NOS

De NOS heeft al jaar en dag de rechten in bezit tot het uitzenden van de Eredivisie-samenvattingen op zondagavond. In Studio Sport zie je een uitgebreide samenvatting van het Eredivisie-weekend en later op de avond bij het programma Studio Voetbal om 22.00 uur blikt gespreksleider Sjoerd van Ramshorst terug op het weekend met enkele analisten van de NOS. Jeroen Stekelenburg en Arno Vermeulen schuiven meestal aan vanuit de zender zelf, maar ook Rafael van der Vaart, Ibrahim Afellay en Pierre van Hooijdonk zijn vaste tafelgasten.

ESPN

Op ESPN is iedere zondagochtend Goedemorgen Eredivisie te zien. In dit praatprogramma nemen Milan van Dongen of Fresia Cousiño Arias je samen met Hans Kraay Jr. mee door het Eredivisie weekend en spreken ze met meerdere tafelgasten uit de voetballerij over het voetbal. Zo zitten er vaak technisch directeuren van Eredivisieploegen of spelers die ingaan op hun toekomst. Ieder zondagochtend vanaf 10.00 uur te zien. Op zondagavond om 20.00 uur is Dit Was Het Weekend te zien, waarin alle wedstrijden van het afgelopen weekend worden besproken met Jan Joost van Gangelen. In Voetbalpraat blikken analisten terug op de afgelopen speelronde in de Eredivisie, met een afwisselende cast van onder meer Kenneth Perez, Sinclair Bischop, Marciano Vink en Jan Joost van Gangelen.