Wie is Jennifer Mendelewitsch, de zaakwaarneemster van Mohammed Kudus?

Kudus breekt met zaakwaarneemster: dit is Jennifer Mendelewitsch

20 juli om 23:41
Laatste update: 20 juli om 23:41

Mohammed Kudus heeft besloten te breken met zaakwaarneemster Jennifer Mendelewitsch. De zaakwaarneemster kwam in 2023 nog in opspraak nadat zij journalist Valentijn Driessen van racisme beschuldigde. VoetbalNieuws.nl stelt je voor aan de zakenvrouw. 

Al ruim twintig jaar actief

Mendelewitsch heeft al ruim twintig jaar ervaring in de voetbalwereld. In 2003 behaalde de agente al op 22-jarige leeftijd haar licentie. Dat is in de wereld van zaakwaarnemers opvallend jong. Haar vader was ook al actief als belangenbehartiger van voetballers.

Met haar eigen Supernova Management komt zij op voor de belangen van veertien spelers, voornamelijk van Franse en Afrikaanse afkomst. De voetballers in haar stal vertegenwoordigen een marktwaarde van 46,3 miljoen euro, waarvan veertig miljoen is toegeschreven aan Kudus. Afgelopen zomer hield het management Kudus nog aan een transfer ter waarde van 43 miljoen naar West Ham United.

In Frankrijk staat Mendelewitsch bekend om haar felle uitspraken richting de Franse voetbalbond en de FIFA. "Het is een erg hypocriete situatie die we hebben in Frankrijk", zei ze in 2016 in een interview met Getfootballnewsfrance. Volgens haar zijn er veel zaakwaarnemers in Frankrijk actief zonder licentie en doen de bonden er te weinig aan om dit te stoppen.

Begeleiding van jonge spelers

Mendelewitsch is vooral goed in het begeleiden van jonge spelers. In 2016 vond ze voor David Faupala, die destijds voor Manchester City speelde, een geschikte club in NAC Breda. Faupala verliet echter haar management later en is nu clubloos.

Ook in Nederland staat Mendelewitsch bekend om haar duidelijke taal. Omtrent de transfer van Kudus zei ze in mei van vorig jaar tegen De Telegraaf: "Ik denk dat het voor zowel Ajax als voor Mohammed het beste is dat hij nu een transfer maakt. Dit is het goede moment."

De transfer van Kudus kwam dan ook en Ajax nam voor 43 miljoen euro afscheid van Kudus. De Ghanees heeft inmiddels een geschatte marktwaarde van 50 miljoen euro en de aanvaller liet het afgelopen seizoen al veel mooie dingen zien in de Premier League.

Juridische stappen

Na beweringen van Driessen over vraagtekens rond de leeftijd van Kudus, meldde Mendelewitsch dat het juridische stappen overweegt te zetten richting de chefvoetbal van De Telegraaf. Mendelewitsch sprak de uitspraken van Driessen tegen. "We zullen deze onjuiste beschuldigingen niet tolereren. Dit is duidelijk gebaseerd op racistische stereotypen", gaf de zaakwaarneemster aan.

Kudus breekt met zaakwaarneemster

Op 20 juli werd bekend dat Kudus niet langer samenwerkt met Mendelewitsch en gepresenteerd zal worden door familie en zijn legale team. Of het betekent dat Kudus deze zomer een overstap maakt, is nog niet duidelijk.