Waarom komen PSV, Ajax, AZ en FC Twente komend weekend niet in actie?

Waarom komen PSV, Ajax, AZ en FC Twente komend weekend niet in actie?

20 augustus 2023 om 20:00

Wellicht is het je al opgevallen. Van de topclubs komt komend Eredivisieweekend alleen Feyenoord in actie tegen Almere City. Waarom spelen PSV, Ajax, AZ en FC Twente niet in speelronde 3? VoetbalNieuws geeft je het antwoord.

Dat heeft namelijk alles te maken met de Europese verplichtingen van vier van de beste clubs van Nederland. Zowel PSV als Ajax, AZ en FC Twente spelen komende week namelijk in de play-offs van respectievelijk de Champions, Europa en Conference League. Ze hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om bij belangrijke Europese wedstrijden een verzoek tot uitstel van een competitiewedstrijd in te dienen, om hunzelf zo zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden. Feyenoord heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de poulefase van de Champions League en komt zodoende pas op 19 september in actie.

Waarom spelen PSV, Ajax, AZ en FC Twente komend weekend niet?

De wedstrijden tegen – op volgorde – Go Ahead Eagles, FC Volendam, Heracles Almelo en Vitesse zijn overigens verplaatst naar woensdag 27 en donderdag 28 september. Het is voor de gehele Eredivisie immers van belang dat alle vier de clubs de groepsfases van de Europese toernooien bereiken, zodat er coëfficiëntpunten kunnen worden behaald en er meer rechtstreekse plaatsen ontstaan.