Reijnders kent geweldig debuut in Italië en pakt direct clubrecord

Reijnders kent geweldig debuut in Italië en pakt direct clubrecord
22 augustus 2023 om 12:30
Laatste update: 22 augustus 2023 om 12:35

Tijjani Reijnders heeft een geweldig debuut gemaakt in de Serie A voor AC Milan. De Nederlandse middenvelder leverde tegen Bologna meteen een assist en schreef een bijzonder record op zijn naam.

Reijnders verzorgde binnen tien minuten al de assist bij de 1-0 overwinning op Bologna. Daarnaast wist hij als eerste speler ooit voor Milan een passnauwkeurigheid van 100 procent te behalen.

Geen enkele pass van Reijnders werd onderschept door de tegenstanders. Sinds Opta in 2004/2005 statistieken bijhoudt in de Serie A, lukte het niemand in het shirt van AC Milan.

Zowel La Gazzetta dello Sport als Corriere dello Sport waren onder de indruk van het optreden van de Nederlandse middenvelder. Beide kranten gaven hem een 7 als rapportcijfer. 'Alsof de aankoop van ruim twintig miljoen euro al jaren in het roodzwarte shirt van Milan speelt', schreef Corriere dello Sport.

Reijnders speelde de hele wedstrijd mee in zijn debuut voor de Italiaanse grootmacht. "Wat ik dacht? Dit is een lekker begin zo", reageerde hij na afloop tegenover het Algemeen Dagblad. "Het gaf nog meer vertrouwen. Daar heb ik sowieso weinig over te klagen gehad. Teamgenoten en stafleden gaven me dat al. Maar doordat deze actie lukte, kon ik nog vrijer spelen.”

Aankomend weekend hoopt hij in zijn eerste thuisduel tegen Torino opnieuw een goede indruk achter te laten.