Aan geld geen gebrek: dit zijn de vijf rijkste (oud)-voetballers ter wereld

Aan geld geen gebrek: dit zijn de vijf rijkste (oud)-voetballers ter wereld
25 augustus 2023 om 13:13

De laatste jaren zijn de transferbedragen en salarissen in de voetballerij flink gestegen en dat zorgt voor de nodige inkomsten bij de profs. Zelfs na een voetbalcarrière kunnen de miljoenen binnenstromen wanneer de juiste besluiten worden genomen. Wie zijn de vijf rijkste (oud)-voetballers ter wereld?

5. Dave Whelan (210 miljoen euro)

Dave Whelan zal voor de jongere voetbalfan niet als een bekende naam aanvoelen. De oud-speler speelde in de jaren '50 en '60 voor onder meer Blackburn Rovers en Crewe Alexandra. In 1966 stopte Whelan met voetballen en werd hij een succesvol zakenman. Uiteindelijk richtte Whelan Wigan Athletic op. Zijn vermogen wordt geschat rond de 210 miljoen euro. 

4. David Beckham (450 miljoen euro)

David Beckham komt in op nummer vier van deze lijst. De speler werd bekend bij Manchester United en toonde zijn fluwelen traptechniek ook nog bij clubs als Real Madrid en Paris Saint-Germain. Na zijn actieve loopbaan bleef Beckham betrokken bij de nodige lucratieve sponsordeals en zette hij Inter Miami CF op poten. De Engelsman heeft een vermogen van rond de 450 miljoen euro.

3. Cristiano Ronaldo (500 miljoen euro)

Op nummer drie van de lijst staat Cristiano Ronaldo. De Portugese superster werd bekend bij Sporting Portugal en maakte in 2003 de overstap naar Manchester United. Na zes jaar te hebben geschitterd in Engeland wachtte het avontuur bij Real Madrid. Ronaldo is een atleet pur sang en heeft door zijn monstersalarissen en enorme sponsordeals een vermogen van een half miljard euro. 

2. Lionel Messi (600 miljoen euro)

Op nummer twee van deze lijst staat de kleine Argentijn. Messi won in december van 2022 het WK in Qatar en mag zich sindsdien scharen bij de échte voetbalgoden. De aanvaller verdient een riant salaris bij Inter Miami en mocht ook in zijn tijd bij FC Barcelona en PSG niet klagen over zijn maandelijkse inkomsten. Messi verdient ook goed aan sponsordeals met de grote merken en heeft een vermogen van 600 miljoen euro.

1. Faiq Bolkiah (20 miljard euro)

Op nummer één van deze lijst staat een wat onbekendere naam. De 25-jarige Faiq Bolkiah mag zich met afstand de rijkste voetballer ter wereld noemen. De Bruneis-Amerikaanse speler is zoon van Jefri Bolkiah, de huidige prins van Brunei. Bolkiah was in zijn carrière onder meer bij Arsenal, Chelsea en Leicester City te vinden, maar kwam nooit in actie voor de Engelse topclubs. Het vermogen van de speler, die nu bij het Thaise Ratchaburi FC vertoeft, bedraagt maar liefst twintig miljard euro.