Dit is Gjivai Zechiël, het jonge talent dat meer minuten krijgt bij Feyenoord

Dit is Gjivai Zechiël, het jonge talent dat zijn debuut maakt voor Jong Oranje
14 september om 20:20
Laatste update: 14 september om 20:20

Gjivai Zechiël heeft afgelopen week zijn debuut voor Jong Oranje gemaakt. In het duel met FC Groningen mocht het Feyenoord-talent ook al in de basis beginnen bij zijn club. Wie is deze Zechiël precies? VoetbalNieuws.nl schetst een portret.

Wie is Gjivai Zechiël?

Gjivai Zechiël werd op 1 juni 2004 geboren in Rotterdam en is momenteel dus 20 jaar oud. De rechtsbenige middenvelder speelde in de jeugd van Swift Boys en XerxesDZB uit Rotterdam, alvorens Sparta hem oppikte. In 2018 maakte hij de overstap naar de grootste club van de stad: Feyenoord.

Daar bracht hij vanaf de Onder 17-jeugd alle elftallen door. In april 2022 tekende hij zijn eerste profcontract, waarna op 28 juli 2023 zijn officieuze debuut wachtte in de oefenwedstrijd tegen Villarreal (1-1). "Gjivai is een technisch vaardige speler die graag de bal wil hebben", zo vertelde Rini Coolen, de Head of Academy van de club, destijds. "Tevens is hij een goede verbindingsspeler die het vermogen heeft om een overtalsituatie op het veld te creëren."


Gjivai Zechiël namens Feyenoord in actie in de oefenwedstrijd tegen Villarreal.

Debuut bij Feyenoord voor Gjivai Zechiël

Het echte werk volgde voor Zechiël op 27 augustus 2023. Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd mocht hij invallen bij een 5-0 voorsprong tegen Almere City. Het deed Zechiël veel, zo te zien na afloop. De jonge speler kon zijn tranen niet in bedwang houden en was enorm trots op zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht van de Rotterdammers. Zijn contract bij Feyenoord loopt tot medio 2028.

Vervelende knieblessure

Gedurende het seizoen 2023/2024 kwam hij nog een keer als invaller in actie, maar een basisplaats bleef tot dusver uit. Na een zware knieblessure aan het eind van het seizoen 2023/24, heeft Zechiël zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen weten te bewijzen onder de nieuwe trainer Brian Priske. Hij speelde mee in de oefenwedstrijden tegen Dordrecht, Genk en Benfica.

Het herstel van Zechiël is een opsteker voor Feyenoord, vooral nu hij in de basis start tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Zijn veelzijdigheid en inzicht kunnen cruciaal zijn in het nieuwe seizoen. Fans en clubgenoten hebben hoge verwachtingen van de jonge middenvelder, die klaar lijkt om zijn stempel te drukken op het team onder leiding van Priske. Hij is tegen PSV de directe vervanger van Quinten Timber, die op de bank begint omdat hij na een blessure nog niet fit was om aan de aftrap te verschijnen.