Trauner ziet beterschap bij Feyenoord en wil fit worden: 'Ik heb ook ritme nodig'

Trauner ziet beterschap bij Feyenoord en wil fit worden: 'Ik heb ook ritme nodig'

27 augustus 2023 om 17:53

Gernot Trauner is druk bezig om weer volle bak te kunnen meedoen bij Feyenoord. De aanvoerder van de Rotterdammers zag hoe zijn ploeg zondagmiddag met 6-1 Almere City over de knie legde, maar vindt dat er nog een aantal dingen beter moeten. Daarmee bedoelt hij ook zijn eigen fitheid.

De druk was voorafgaand groot bij Feyenoord. In eigen huis moest er gewonnen worden van de promovendus, om zodoende de eerste zege van het seizoen te boeken. Volgens Trauner zorgde dat niet voor nervositeit. "Nee, dat niet. We keken uit naar deze wedstrijd, maar als je begint met twee gelijke spelen, dan is dat niet wat je verwacht", zo vertelt de Oostenrijker na afloop voor de camera's van ESPN. "Uiteraard was er wel druk, want thuis wil je iedere wedstrijd winnen. We begonnen met zelfvertrouwen en ik denk dat deze zege dik verdiend is. We hebben veel goed gedaan, maar niet alles. We moeten aan een paar dingen blijven werken."

Waar Trauner zelf nog aan moet werken, is zonder twijfel zijn fitheid. De verdediger is pas terug van een blessure, maar kan nog geen hele wedstrijd meedoen. "Ik heb ook ritme nodig. Vorig weekend speelde ik 45 minuten, vandaag zestig. We zullen zien. Het belangrijkste is dat het draait in het elftal en als ik daarbij kan helpen, dan is dat hartstikke fijn."

Zodoende lijkt ook komend seizoen de tandem Trauner-Hancko in het hart van de Rotterdamse verdediging te staan. Eén die vorig seizoen vrijwel niet te breken was, maar het dit seizoen nog waar moet maken. "Ik hoop het", aldus Trauner. "Ik vind het top om naar David (Hancko, red.) te spelen. Het belangrijkste is dat we wedstrijden winnen. Dat geeft ons zelfvertrouwen. We weten dat we nog niet op het niveau zijn waar we willen zijn, maar we hebben goed gespeeld en veel goals gemaakt."