Xavi bewierookt uitblinkende Frenkie: 'Eén van de beste spelers ter wereld'

Xavi bewierookt uitblinkende Frenkie: 'Eén van de beste spelers ter wereld'

28 augustus 2023 om 10:56

Xavi Hernández is meer dan te spreken over Frenkie de Jong. De 26-jarige middenvelder was zondag één van de uitblinkers in het spectaculaire duel met Villarreal. 

Xavi was in de afgelopen speelronde al vol lof over De Jong, maar doet daar deze keer een schepje bovenop. De trainer van Barcelona spreekt op het persmoment na het duel met Villarreal. "Het afgelopen seizoen was Frenkie al buitengewoon goed, maar als je hem nu ziet spelen, is hij een van de beste spelers ter wereld", meent Xavi, die zelf als spelers tot de absolute wereldtop behoorde in de rol van Frenkie. 

De Nederlander had het afgelopen seizoen de nodige problemen met Barcelona op financieel gebied en leek ook lange tijd onderweg naar Manchester United, maar de middenvelder bleef in Catalonië. "Ik ben zo blij met Frenkie. Frenkie is een persoonlijkheid geworden. Hij verdeelt het spel, breekt de linies van tegenstanders en doet dat vanaf de positie waar hij het meest gelukkig is. Het is geweldig om naar zijn spel te kijken. Frenkie is op zijn beste niveau sinds hij naar Barcelona is gekomen", besluit Xavi.