Feyenoord weet zijn lot: Memphis naar De Kuip, wéér Rome en Celtic in CL

Feyenoord weet welke clubs het in de groepsfase van de Champions League treft
31 augustus 2023 om 18:52
Laatste update: 31 augustus 2023 om 18:53

Feyenoord weet waar het aan toe is in de groepsfase van de Champions League. De Rotterdammers spelen in Groep E tegen Atlético Madrid, SS Lazio 

Atlético Madrid is één van de tegenstanders waar Feyenoord tegen speelt. Dat is geen geheel onbekende tegenstander voor de Rotterdammers, aangezien er afgeloepn seizoen nog tegen werd geoefend. Destijds won de Stadionclub nog met 2-1 in De Kuip in een wedstrijd die licht ontvlamde. Arne Slot en Diego Simeone leken destijds in ieder geval niet de beste vrienden. Het betekent in ieder geval ook dat Memphis Depay naar Rotterdam komt.

De tweede tegenstander die Feyenoord treft is SS Lazio. Dat is het elftal waar de Rotterdammers afgelopen seizoen ook al bij in de groep zaten in de Europa League. Uit werd er met 4-2 verloren, maar in de thuiswedstrijd werd de ploeg van Maurizio Sarri met 1-0 verslagen.

Ten slotte treft Feyenoord ook nog Celtic. Dat is een mooi historisch weerzien met de Schotten. De Rotterdammers wonnen in 1970 de toen nog Europa Cup 1 na de gewonnen finale met Celtic.

Het is voor Feyenoord de eerste keer sinds zes jaar tijd dat er weer deelgenomen wordt aan de Champions League. Tijdens de vorige editie speelden de Rotterdammers tegen Manchester City, Shakhtar Donetsk en Napoli en werd het laatst in de poule.