Tweede Ajax-tijdperk Klaassen ten einde: middenvelder definitief naar Italië

Davy Klaassen verruilt Ajax voor een avontuur in de Serie A bij Internazionale
1 september 2023 om 20:06
Laatste update: 1 september 2023 om 20:26

Davy Klaassen heeft Ajax na drie seizoenen verlaten. De middenvelder ondertekende op Deadline Day een contract tot medio 2025 bij Internazionale. Dat is zojuist officieel bekendgemaakt.

Er is een overeenstemming bereikt voor één seizoen, met een optie voor nog een jaar. Voor Ajax betekent dit het einde van de tweede periode van Klaassen in Amsterdam. In 2020 werd hij voor bijna twaalf miljoen euro teruggehaald van Werder Bremen. De afgelopen tijd was Klaassen geen vaste basiskracht meer onder trainer Maurice Steijn, waardoor Ajax bereid was om mee te werken aan een transfer.

Die is er nu dus ook daadwerkelijk gekomen. Donderdagavond, na de wedstrijd tegen Ludogorets, kwamen de geruchten over de interesse van Internazionale pas naar buiten. De Italianen zien hem als een welkome versterking op het middenveld. Inter gaat een transfersom betalen, maar Ajax kan in de toekomst nog bonussen ontvangen.

Klaassen speelde in totaal, met zijn eerste periode erbij, 321 wedstrijden in het eerste van Ajax. Daarin scoorde hij 93 keer en gaf hij 50 assists. Bovendien staan er vijf landstitels, één KNVB beker en een Johan Cruijff Schaal in zijn persoonlijke prijzenkast.