Benfica verliest bekerfinale Portugal in aanloop naar tweeluik Ajax

29 januari 2022 om 23:03

Benfica heeft geen vertrouwen kunnen kweken voor het Champions League-treffen tegen Ajax. In de Taça Da Liga, het tweede bekertoernooi in Portugal, werd in de finale verloren van Sporting Portugal

Het toernooi kan worden vergeleken met de Engelse League Cup. Benfica begon goed aan de wedstrijd en kwam na ruim twintig minuten op voorsprong. Éverton Soares tekende voor de 1-0 en daarmee gingen de twee ploegen rusten.

In de tweede helft nam Sporting Portugal het heft in eigen handen en werd de achterstand weggepoetst. Gonçalo Inácio tekende vlak na rust voor de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd maakte Pablo Sarabia de 1-2 en speelde Sporting Portugal de wedstrijd uit.

Voor Benfica zal dit geen vertrouwen geven voor het opkomende tweeluik tegen Ajax. De Portugese club speelt de achtste finale van de Champions League tegen de Amsterdammers die zonder verliespunten door de kwalificatie wisten te komen. De eerste wedstrijd wordt in het Estádio da Luz gespeeld op 23 februari. De aftrap is om 21.00 uur.