Wie is Dantaye Gilbert, het talent uit Trinidad en Tobago dat naar PSV vertrekt?

Dit is Dantaye Gilbert, het talent dat vanuit Trinidad & Tobago naar PSV trekt
4 september 2023 om 11:39
Laatste update: 4 september 2023 om 11:39

De transferdeadline is inmiddels verstreken, maar PSV heeft zich versterkt met een speler die de naam Dantaye Gilbert draagt. Wie is deze voetballer uit Trinidad en Tobago eigenlijk? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor.

Achtergrond en spelerscarrière

De 18-jarige Dantaye Gilbert wordt op 3 december 2004 geboren in Trinidad en Tobago. Dat is het land waar hij momenteel nog steeds zijn minuten maakt voor San Juan Jabloteh, een club die uitkomt op het hoogste niveau van het land waar Leo Beenhakker tijdens het WK van 2006 nog de bondscoach van was.

Gilbert is geen onbekende van PSV. De jongeling liep al eens stage in Eindhoven en speelde tijdens deze periode zelfs al mee met verschillende jeugdelftallen. PSV besloot destijds nog niet meteen om toe te slaan, maar gaat dat nu wel doen.

Nederlands zaakwaarnemerskantoor

Aannemelijk is dat PSV bij Gilbert is uitgekomen omdat hij onder contract staat bij een Nederlands zaakwaarnemerskantoor. Football mix is de naam van de agency, die onder andere werken met Georginio Wijnaldum, Ryan Flamingo en Nigel Hassalbaink.

Wat voor speler is Gilbert?

Aangezien de transfer van CJ Egan-Riley is afgeketst werd op voorhand gedacht dat Gilbert in zijn plaats komt, maar dat blijkt niet zo te zijn. De uit Trinidad & Tobago afkomstige speler is een controlerende middenvelder die het spel verdeelt bij zijn club. Het heeft er dus alle schijn van dat hij op termijn als opvolger van Sangaré kan gaan gelden in Eindhoven.