De Jong en Lang scoren in Waalwijk en bezorgen PSV koppositie na 0-4 winst op RKC

2 september 2023 om 21:55
Laatste update: 2 september 2023 om 22:50

PSV heeft zaterdagavond een eenvoudige overwinning geboekt op bezoek bij RKC Waalwijk. In het Mandemakers Stadion werd het 0-3 voor de Eindhovenaren.

Het duurde tot de 44e minuut tot PSV de score opende. Na goed voorbereidend werk van Luuk de Jong rondde Joey Veerman beheerst af: 0-1. In de 53e minuut verdubbelde Noa Lang de marge voor de bezoekers na geklungel in de RKC-defensie.

De 0-3 van PSV kwam in de 64e minuut op naam van Luuk de Jong. De spits rondde af na goed combinatiespel tussen Joey Veerman, Ismael Saibari en Johan Bakayoko. In de slotfase van de Wedstrijd maakte Malik Tillman zijn eerste doelpunt voor de Eindhovenaren. Daarmee zette hij de eindstand van 0-4 op het scorebord.

PSV had voor rust moeite om kansen te creëren, maar liep na rust simpel uit naar 0-4. De ploeg van trainer Peter Bosz neemt met de zege de koppositie over van Sparta Rotterdam, dat vrijdag gelijkspeelde tegen NEC.